Υγιεινό πρωινό: Βρώμη με φρούτα στον φούρνο. ( υγιεινή διατροφή )

        ΥΛΙΚΑ 
3 μπανάνες 
120 γρ.αλεσμενη βρώμη 
100 γρ. Λιναρόσποροι 
260 γρ.καταψυγμενα  βατόμουρα 
50 γρ ξηροί καρποί ( της αρεσκείας σας ) 
50 γρ.ινδοκαρυδο 
300 γρ φρέσκο γάλα 
1/2 κουτ.γλυκου αλατι 
1 κ.σουπας κανελα 
     ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ 
 ινδοκαρυδο, μέλι 
          ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Αρχικά παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τις μπανάνες. 
Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε μέσα την βρώμη αλεσμένη, τους λιναρόσπορους, τα κατεψυγμένα μούρα, τους ξηρούς καρπούς, το γάλα, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×25, αφού πρώτα έχουμε στρώσει στον πάτο μία λαδόκολλα. Ψήνουμε την βρώμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι 
να σφίξει το μείγμα. 
Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια. 
Σερβίρουμε με μέλι και ινδοκάρυδο.
       Tips 
για την Βρώμη με φρούτα στον φούρνο
Αντί για λιναρόσπορο μπορείτε να βάλετε σπόρους chia τριμμένους. Αντί για γάλα φρέσκο μπορούμε να βάλουμε φυτικό γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου