Μπατζινα

              ΥΛΙΚΑ
4 κολοκυθάκια τριμμένα (ή κολοκύθα)
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 αυγό, 
320 γρ. αλεύρι 
250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
5 κλωνάρια θυμάρι, τα φύλλα ψιλοκομμένα
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
150-200 ml νερό
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από την πλευρά που έχει τις μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Μόλις το μείγμα
ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Θέλουμε το μείγμα να μοιάζει σαν κουρκούτι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, το θυμάρι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα και καίμε για περίπου 8-10 λεπτα ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 15Χ25 εκ.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού αφού έχει κάψει και αδειάζουμε το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για 60-90 λεπτα

Καλή όρεξη!

2 σχόλια: