μουσακάς

        ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλες πατάτες
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο μαγειρεμένο χωρίς λάδι μόνο με σάλτσα κρεμύδι και μπαχαρικά
κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
     ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 
800 γρ. γάλα κρύο
1 αυγό
λίγο αλάτι
3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κουτ.σ. κορν φλάουρ
λίγο τριμμένο τυρί
λίγο ελαιόλαδο
        ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
Τις βάζουμε σε ταψί σιλικόνης ή σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με αλάτι, λάδι και τις ψήνουμε για λίγο στο φούρνο στον αέρα.
Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, 
ρίχνουμε το κρύο γάλα, το αυγό, το αλάτι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρινα πήξει ελαφρώς και η κρέμα είναι έτοιμη.
Σε ένα ταψί, κάνουμε μία στρώση πατάτες και μία από 
τις μελιτζάνες σταυρωτά. Προσθέτουμε ποσότητα κιμά και τον απλώνουμε.
Πάνω από τον κιμά κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και απλώνουμε την κρέμα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου