Χοιρινό με μάραθο και πράσο

        ΥΛΙΚΑ 
1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μερίδες
300 γραμμάρια μανιτάρια 
1 κιλό πατάτες
½ κιλό άγριο μάραθο
150 γραμμ. άνηθο
150 γραμμ. μαϊντανό
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κιλό πράσο χοντροκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος του)
700 γραμμ. τομάτα φρέσκια ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασί 
1 φλ.τσαγιου λάδι
Αλάτι, πιπέρι
         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το κρέας.
Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί και στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια που τα έχουμε ψιλοκομμένα.
Αφού τσιγαριστούν και τα μανιτάρια σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε και  την τομάτα. Όταν πάρει μια βράση, ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες στα 6, τον μάραθο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το πράσο.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.Περίπου μία ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου