Σαλάτα με κολοκύθα, ρεβίθια και σάλτσα από ταχίνι

         ΥΛΙΚΑ 
500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 
300 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα σε αλατισμένο νερό με λίγο ζωμό
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
       Για τη σος 
1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
χυμός από 1 λεμόνι
3 κουτ.σούπας ταχίνι
2-3 κουτ.σιυπας νερό
2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
     Για τη σος 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λεμόνι. Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Θα χρειαστεί ίσως λίγο επιπλέον νερό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου