ΥΛΙΚΑ
220 γρ βρασμένα ρεβίθια
80 γρ κρέμα φιστικιού
Μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
½ λεμόνι
½ σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
70 ml νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφήνουμε όλο το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό.
Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Ύστερα τα μεταφέρουμε στον πολτοποιητή, όπου τα χτυπάμε με την κρέμα φιστικιού, τα φύλλα θυμαριού, τον χυμό από μισό λεμόνι, το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και τέλος το μισό νερό που τα βράσαμε.
Κατά την κρίση σας, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα προσθέσετε το υπόλοιπο νερό, ανάλογα με το πόσο κρεμώδες σας αρέσει το χούμους.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ
Βάζουμε το χούμους σε ένα μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε συνοδευόμενο από ωμά λαχανικά, πίτες ή κρουτόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου