ΥΛΙΚΑ
Για τις φακές
100 γρ. Φακές κόκκινες
1 Φύλλο δάφνης
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
8 πιπεριές πολύχρωμες,, μέτριες
2 ξερα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κολοκυθάκια μεσαία
2 Καρότα
10 κουτ.σ. Ελαιόλαδο
2 ντομάτες ώριμες
150 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 φλιτζ.τσ. πλιγούρι
200 γρ. τυρί φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/4 ματσάκι άνηθο
2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΣ ΦΑΚΕΣ
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις φακές, προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη
για τη συνέχεια.
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε, μαζί με τα καρότα, σε μικρούς κύβους μέχρι 1/2 εκ.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα κομμένα λαχανικά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στο τηγάνι και κρατάμε την υπόλοιπη για τη συνέχεια. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το πλιγούρι, τις φακές, ανακατεύουμε και αφήνουμε
να πάρουν μια βράση, σε
μέτρια φωτιά.
Σβήνουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το θυμάρι ψιλοκομμένα, τη μισή ποσότητα φέτας, σπασμένη σε μικρά κομμάτια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Πλένουμε με νερό τις πιπεριές εξωτερικά, τις στραγγίζουμε, κόβουμε μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να τις ανοίξουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
Κρατάμε τις φέτες με το κοτσάνι στην άκρη, για να τις χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια στη συνέχεια.
Σε ένα ταψί 30x40 εκ. μεταφέρουμε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω, τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγο αλάτι και τις γεμίζουμε ισόποσα, κατά τα 3/4 με το μείγμα από το πλιγούρι.
Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα φέτας που έχουμε κρατήσει, σπασμένη με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε απλωμένη στη βάση του ταψιού την τριμμένη ντομάτα που έχουμε κρατήσει.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για περίπου 30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου