Τυρόπιτα light με βρώμη (υγιεινή διατροφή)

           ΥΛΙΚΑ 
(ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ 22 Χ 22 cm)
4 αυγά
100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί 10% λιπαρά
100 γρ. τυρί cottage
100 γρ. λευκό κατσικίσιο τυρί (τύπου φέτα)
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
170 γρ. γάλα αμυγδάλου ή κανονικό
1 κ.γλ. αποξηραμένο άνηθο
½ κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι
220 γρ. Πίτουρο βρώμης
30 γρ. τριμμένο χρυσό λιναρόσπορο
Πιπέρι
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ. άμυλο ταπιόκας
5 κ.σ ανάμεικτο άσπρο και μαύρο σουσάμι      
         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ τοποθετώ τα αυγά με τα μυρωδικά και το πιπέρι και χτυπάω είτε με σύρμα είτε με μίξερ πολύ λιγο. Προσθέτω τα τυριά το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύω ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω το πίτουρο βρώμης  το λιναρόσπορο το άμυλο ταπιόκας και τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύω ξανά πολύ λίγο.
Στο πυρέξ  στρώνω λαδόκολλα, με ένα πινέλο βάζω ελάχιστο λάδι και τοποθετώ το μίγμα μου. Με το πινέλο λαδώνω  με τη μια κουταλιά σούπας λάδι την επιφάνεια του μίγματος και καλύπτω την επιφάνεια με το σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι να δω αν ψήθηκε μέχρι μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου