ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα με διάμετρο 20 εκ.ή σε αντίστοιχη μακρόστενη.
2 κούπες νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο2 αβγά
1/2 κούπας ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα
1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γλυκου αλάτι
1 1/2 κ.γλ. baking powder
2 κ.σουπας σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη βρώμη να γίνει αλεύρι.
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά και
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη βρώμη να γίνει αλεύρι.
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά και
τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν.
Αφήνουμε στην άκρη.
Αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ με τα χτυπημένα αβγά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 45-50 λεπτά.
Το τεστ της οδοντογλυφίδας απαραίτητο!
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ 10 λεπτά να σταθεί.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ 10 λεπτά να σταθεί.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου