Κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη στο φούρνο

Χρονος προετοιμασίας ( 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος ( 30 λεπ.
Χρόνος Αναμονής  (1 ωρα
Μερίδες  ( 12 κομμάτια
Θερμίδες  ( 122
       ΥΛΙΚΑ
620 γρ. (4 μεγάλα) κολοκύθια
1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια στραγγισμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γραμμ. ρεγκάτο σε κυβάκια
100 γραμμ. φέτα σε κυβάκια
30 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο
3 κουτ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκου ρίγανη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
¼ κουτ. γλυκου πιπέρι
2 αυγά
12 κουτ. σ. αλεύρι βρώμης
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο για επάλειψη
      ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑΣ 
Στον τρίφτη της ντομάτας τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, προσθέτουμε ¼ κουτ. γλυκου αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους. Τα βάζουμε σε τουλπάνι από γάζα (ή πετσέτα κουζίνας ή στις παλάμες μας) και τα στραγγίζουμε καλά.
Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια, τη βάζουμε κι αυτή σε σουρωτήρι με ½ κουτ. γλυκου αλάτι και την αφήνουμε κι αυτή τον ίδιο χρόνο με τα κολοκυθάκια να στραγγίξει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, τη στραγγισμένη ντομάτα, τα φρεσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι,, το ρεγκάτο και τη φέτα σε κυβάκια, το τριμμένο ρεγκάτο, , το βασιλικό, ½ κουτ. γλυκου αλάτι, το πιπέρι, τα
2 χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και φτιάχνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.
Τοποθετουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, το αλείφουμε με ½ κουτ. σ. ελαιόλαδο, βάζουμε σε απόσταση τους κεφτέδες, τους ραντίζουμε με άλλο ½ κουτ. σ. ελαιόλαδο που αλείφω
με το πινέλο. Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 30 λεπτά.
     ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για να το φτιάξουμε αλέθουμε πολύ καλά τη βρώμη στον πολυκοφτή να γίνει σε μορφή αλευριού.

1 σχόλιο: