ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Χρόνος Προετοιμασίας 
20 λεπτά 
Μερίδες 10 
             ΥΛΙΚΑ 
250 γραμμάρια Βιτάμ 
3 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουτ.γλ μπέικινγκ πάουντερ
4 βανιλέτες
6 κουτ.σ καρυδόψιχα
6 κουτ.σ αμυγδαλόψιχα
4 κουτ.σ  κουβερτούρα τριμμένη
6 κουτ.σ  σταφίδες ξανθές
4 κουτ.σ ινδική καρύδα
1 γιαούρτι
1 κουτ.γλ φρέσκο ξύσμα λεμονιού
1 κουτ.γλ φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
500 γραμμάρια αλευρι
            ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 
τις βανιλιες και τα ξύσματα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε, εναλλάξ, το χυμο, το γιαούρτι και το αλεύρι. Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, αλειμμένη με Βιτάμ και αλευρωμένη, και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου