1 λίτρο φρέσκο γάλα
400 γραμμ.στραγγιστο γιαουρτι
150 γραμμ.νιφαδες βρώμης (αλεσμένος)
4 αυγά
αλάτι,πιπέρι
4 κουτ.σουπας ελαιολαδο
60 γραμμ.τριμμενη γραβιέρα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την βρώμη.
Ανακατεύουμε με ένα αυγοδαρτη.
Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει την μορφή μια σφιχτης κρέμας.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, ελαιολαδο, αλατι και την γραβιέρα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας και αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνοντας λίγο την κρέμα να κρυώσει.
Το μυστικό για πιο πικάντικη μπεσαμέλ
Μπορείτε να κάνετε την επίγευσή της πιο πικάντικη, προσθέτοντάς της 1 με 1½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη και ανακατεύοντας καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου