Μακαρονοσαλάτα με κόκκινο λάχανο, μπρόκολο, μπέικον και κεφαλοτύρι

          ΥΛΙΚΑ 
600 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
300 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκετάκια
500 γρ. φαρφάλες (ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό)
100 γρ. μπέικον, σε ψιλά καρέ
200 γρ. κεφαλοτύρι, χοντροτριμμένο
40 ml ξίδι
30 γρ. μουστάρδα πικάντικη
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
αλάτι, πιπέρι 
100 ml ελαιόλαδο
 
            ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για περίπου 9-10 λεπτά. Ρίχνουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μπρόκολο. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από τα περιττά λάδια. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και τον άνηθο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σκορπίζουμε το μπέικον και το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου