Μερίδες: 6-8
ΥΛΙΚΑ
1 μικρό κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
1 ραντίτσιο, καλά πλυμένο και χοντροκομμένο (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο καρότο, χοντροτριμμένο
1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια (ή σε κυβάκια
80 γρ. σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι (καβουρδισμένο
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
8 φέτες προσούτο, σε ψιλά καρέ
αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
80 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. σούπας βαλσαμική κρέμα
2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Απλώνουμε το ραντίτσιο σε μία στρώση, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να «μαυρίσει» λίγο στην επιφάνεια.
Για την σάλτσα
Ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα και 2 κουτ. σούπας νερό και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για την σαλάτα
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο, το μήλο, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι και αλατοπίπερο.
Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα της σάλτσας και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το ραντίτσιο (αν βάλουμε) και τα σύκα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και στολίζουμε με τις φέτες προσούτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου