ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά:
1 κιλό κιμά κοτόπουλου ή γαλοπουλα
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκιες ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι
Για τα λαχανικα
6 πατάτες
6 κολοκυθάκι
για τη μπεσαμέλ:
Πουρές πατάτας, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λίγο τυρί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τα κολοκυθάκια
και τα απλώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί.
Τους βάζουμε ελάχιστο λάδι από πάνω, τα αλατοπιπερώνουμε
Συνεχίζουμε με τον κιμα. Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μικρά κομματάκια. Ύστερα παίρνουμε και τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη μέχρι να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδια και το σκόρδο σε λίγο λάδι και προσθέτουμε μέσα τον κιμά Αφήνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί και ρίχνουμε και τα μπαχαρικα μας.
Αφού ψηθεί λίγο, ρίχνουμε μέσα και τη ντομάτα και λίγο ζάχαρη για τη ξινίλα της ντομάτας. Τα αφήνουμε να ψηθουν όλα μαζί και προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό για να βράσουν ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να γίνουν για μισή ώρα περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για τη μπεσαμέλ,
θα βράσετε λίγες πατάτες και αφού τις πολτοποιήσετε, θα προσθέσετε τα μπαχαρικά που χρειάζονται και στο τέλος αν θέλετε λίγο τυρί τριμμένο.
Αυτή είναι μία διαφορετική πιο υγιεινή μπεσαμελ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε.
Τέλος, συναρμολογούμε τον μουσακα μας. Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και βάζουμε μία στρώση σε ένα ταψί από τα λαχανικά μία στρώση κιμά μία λαχανικά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στο τέλος, βάζουμε και τη μπεσαμελ
πατάτας και λίγο τυρί τριμμένο με λίγα λιπαρά και ο μουσακα
μας είναι έτοιμος.
Ψήνουμε για δεκαπέντε λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου