πατατοπιτα με κιμά

           ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι
400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι, πιπέρι, παπρικα
Ρίγανη, θυμάρι
50 ml ελαιόλαδο
7-8 πατάτες
Ελαιόλαδο
Κίτρινο τυρί
400 ml γάλα
1 αυγό
 
           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Ξεκινάμε την συνταγή μας, πολτοποιώντας στο μπλέντερ το κρεμμύδι.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά. Έπειτα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα με τον κιμά.
Συνεχίζουμε καθαρίζοντας τις πατάτες, τις οποίες τις κόβουμε στο μαντολίνο.
Κατόπιν, απλώνουμε τις μισές πατάτες σε λαδωμένο ταψί 40×27 εκατοστά. Έπειτα, αρωματίζουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα και αλάτι.
Στην συνέχεια, απλώνουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε τριμμένο κίτρινο τυρί. Τέλος, βάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες.
Αναμειγνύουμε το γάλα με το το αυγό και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό μας.
Επιπλέον, απλώνουμε αρκετό κίτρινο τυρί και τέλος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
      ΣΥΜΒΟΥΛΗ: 
Όταν οι πατάτες μαλακώσουν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

    Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου