Λικέρ Πεπόνι με Μαστίχα και Αρμπαρόριζα

          ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ψιλοκομμένο ώριμο πεπόνι (περίπου μισό)
600 ml ρακί, ή τσίπουρο ή βότκα 
300 γρ.ζάχαρη
150 ml νερό
3-4 κρυστάλλινα μαστίχα 
1 κλωναρακι αρμπαροριζα 
          ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το πεπόνι.
Σε ένα αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε όλα τα υλικά, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιρόπι που ετοιμάσαμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε σε φωτεινό-ηλιόλουστο σημείο για 30 ημέρες.
Δεν ξεχνάμε να κουνάμε τακτικά το βάζο.
Περνάμε το μείγμα από βαμβακερό τουλπάνι τουλάχιστον 7-8 φορές μέχρι αποκτήσει διάυγεια!
Κλείνουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Σερβίρουμε το λικέρ 
αν θέλουμε με πάγο και σόδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου