3 φλάσκες μελιτζάνες
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
αλάτι,πιπερι
2 κ,σ,ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη μελιτζανοσαλάτα, καπνίζουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε γκαζάκι ή στο γκριλ του φούρνου, για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές.
Η φλούδα τους πρέπει να είναι καμμένη για να βγάλουν το άρωμα του καπνιστού.
Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγγίξουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβουμε την ψητή μελιτζάνα σε ξύλο κοπής.
Τη βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου