1 κιλό μήλα (κατά προτίμηση Red Delicious)
480 ml βότκα
480 ml κονιάκ
130 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
3 ξυλάκια κανέλας
10 μοσχοκάρφια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε κυδωνάτα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο.
Περιχύνουμε τα μήλα με τη βότκα και το κονιάκ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος για ένα μήνα.
Ανοίγουμε το βάζο, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και φιλτράρουμε πολύ καλά (2-3 φορές) έτσι ώστε να πάρουμε καθαρό υγρό χωρίς ίχνος από υπολείμματα μήλου.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις κοχλάσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο και ανακατεύουμε να ενωθεί με το υγρό που είχαμε προηγουμένως φιλτράρει.
Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε να περάσει ένας μήνας πριν το δοκιμάσουμε
Βεβαιωθείτε ότι το βάζο που θα χρησιμοποιήσετε κλείνει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου