λαγάνα

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 55'
Για μια λαγανα
       ΥΛΙΚΑ
300-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ταχίνι
50 γρ. σουσάμι + επιπλέον, για το πασπάλισμα
        ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για να φτιάξουμε άζυμη λαγάνα μοναστηριακή, σε βαθύ μπολ διαλύουμε το ταχίνι στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το αλάτι, το σουσάμι και σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Μπορεί να μη χρειαστούμε 
όλο το αλεύρι.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μέτρια λαγάνα, πάχους 0,5 εκ., κάνοντας και τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος (π.χ. μέσα σε φούρνο που έχουμε θερμάνει και μετά σβήσει) χωρίς να τη σκεπάσουμε, για περίπου 
8 ώρες.
Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
Αλείφουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της λαγάνας, πασπαλίζουμε με όσο σουσάμι θέλουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου