για ένα καρβέλι σχεδόν 1.5 κιλό:
290 γρ. βρώμη
270 γρ. ηλιόσπορος
180 γρ. λιναρόσπορος
65 γρ. σουσάμι
65 γρ. κολοκυθόσπορος
4 κ.γλυκου σπόροι chia
8 κ.σουπας ψύλλιο
2 κ.γλυκου αλάτι
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι για τους μη vegan
6 κ.σουπας ελαιόλαδο
700 ml ζεστό νερο
290 γρ. βρώμη
270 γρ. ηλιόσπορος
180 γρ. λιναρόσπορος
65 γρ. σουσάμι
65 γρ. κολοκυθόσπορος
4 κ.γλυκου σπόροι chia
8 κ.σουπας ψύλλιο
2 κ.γλυκου αλάτι
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι για τους μη vegan
6 κ.σουπας ελαιόλαδο
700 ml ζεστό νερο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλέθω όλα τα υλικά.
Κατόπιν τα βάζω σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύω.
Σε μπολάκι ανακατεύω το λάδι με την αγαύη και τα χύνω στα στερεα υλικά. Ρίχνω σιγά σιγά και το νερό στο κι ανακατεύω με προσοχή. (στη συνταγή έλεγε ότι μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο, ωστόσο εγώ το έβαλα όλο). Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα μακρόστενη του κέικ, την οποία έχω στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στπυς 200C για περίπου 45 λεπτά. Τραβώ τη λαδόκολλα και αφήνω το ψωμάκι να κρυώσει.
Υπομονή για μισή ώρα μέχρι
να κρυώσει για να το κόψω. Καλοφάγωτο!
Σημειωσει
Το τυλίγω με μια πετσέτα και το φυλάω στον φούρνο. Διατηρείται έτσι για τουλάχιστον 5 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου