Μεσογειακό ταμπουλέ με φαγόπυρο (υγιεινή διατροφή)

           ΥΛΙΚΑ
200 γρ φαγόπυρο (πριν το βράσιμο)
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 μικρό αγγούρι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10-15 ελιές (καθαρίζουμε το κουκούτσι)
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
2 κουτ.σουπας κάπαρη
2 κουτ.σουπας Ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι ρόκα
1 ματσαάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο       
       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και 
το βράζουμε όπως και το ρύζι 
σε αναλογία 1:2 για 10-15 λεπτά
Ξεπλένουμε, τοποθετούμε σε ένα μπολ και ξεκινάμε να καθαρίζουμε και να ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά όπως αναφέρονται στην αρχή
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου