ΥΛΙΚΑ
800 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κομμάτια
200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
2 γρ. κύμινο, σκόνη
1 φύλλο δάφνης
2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
100 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
15 γρ. σκόρδο, σε φέτες
40 γρ. πελτές ντομάτας
250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
200 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. ντομάτα, αποφλοιωμένη, κονσέρβας
300 γρ. νερό
ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
αλάτι, ζαχαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλατίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό.
Αποσύρουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το καρότο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε την αποφλοιωμένη ντομάτα και τα ρεβίθια.
Ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ και προσθέτουμε τη δάφνη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κύμινο, αλάτι και λίγη ζάχαρη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, επαναφέρουμε το χοιρινό, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160°C, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και το χοιρινό.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου