μπουρέκι χωρίς φύλλο

           ΥΛΙΚΑ 
1 κιλό κολοκυθάκια
1/2 κιλό πατάτες
2 μέτριες ντομάτες
1/2 κιλό ξινομυζήθρα (πηχτόγαλο)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 λίτρο γάλα
4 κουταλιές αλεύρι
Φρέσκος δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι, σουσάμι
          ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε πρώτα.ένα στρώμα πατάτες, ένα στρώμα κολοκυθάκια και μετά ένα στρώμα ντομάτα και μισή μυζήθρα
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά πατάτες, κολοκυθάκια, μυζήθρα, δυόσμο, πιπέρι, Περιχύνουμε με λάδι.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το αλεύρι, και δυο κουταλιές μυζήθρα, τα ανακατεύουμε να γίνουν χυλός και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το μείγμα, να πάει παντού στο ταψί.
Αυτό γίνεται μια ωραία κρούστα, όταν ψηθεί.
Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε ένα φύλλο για πίτες κάτω και πάνω κι έτσι δημιουργείται ένα είδος πίτας.
Σε κάθε περίπτωση τελειώνουμε με λίγο σουσάμι στην επιφάνεια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου