Κριθαρότο με γαρίδες (για την Καθαρά Δευτέρα εποχιακό )

         ΥΛΙΚΑ 
500 γραμ. γαρίδες
50 ml ελαιόλαδο
1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
1 κολοκύθι (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
400 γραμ. τριμμένες ντομάτες
500 γραμ. κριθαράκι
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ½ λίτρο  ζωμό
αλάτι πιπέρι
         ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια ενωμένα 
με το σώμα.Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη. Εναλλακτικά, μπορείτε 
να χρησιμοποιησετε και μικρές γαρίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι.
Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε 
τα ψιλοκομμένα λαχανικά και 
το σκόρδο σπασμένο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και να κρατήσουμε μόνο το άρωμα του.
Αφαιρούμε το σκόρδο. και τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές και σκεπασμένες στο πλάι.
Προσθέτουμε το κριθαράκι 
και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε το ζωμο
Κάθε φορά που το ζυμαρικό πίνει τον ζωμό, προσθέτουμε την επόμενη δόση.
Βράζουμε για περίπου 15′. 
Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με 
τα ζουμιά τους στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τακτικά το κριθαρότο.
Τέλος, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου