3 πράσα, μόνο το λευκό μέρος
6 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. φέτα
1 κουτ.σ. φύλλα θυμαριού
2 κουυ.σ. φύλλα δυόσμου
1/4 ματσάκι άνηθο
2 αβγά, μέτρια
150 γρ. γάλα,
αλάτι, πιπερι
70 γρ. αλεύρι
6 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. φέτα
1 κουτ.σ. φύλλα θυμαριού
2 κουυ.σ. φύλλα δυόσμου
1/4 ματσάκι άνηθο
2 αβγά, μέτρια
150 γρ. γάλα,
αλάτι, πιπερι
70 γρ. αλεύρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τις
Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τις
4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά μέχρι
να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να μη ροδίσουν πολύ.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και
το σοτάρουμε με τα πράσα για
1 λεπτο.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα πράσα με το σκόρδο σε ένα μπολ.
Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα πράσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η πίτα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα πράσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η πίτα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου