500 γραμμ. κολοκυθάκια
600 γραμμ. ντομάτες
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
8 φέτες χωριάτικο ψωμί
2/3 φλ.τσαγιου ελαιόλαδο
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε χοντρές φέτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση ντομάτες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγη γραβιέρα.
Βάζουμε από πάνω μία στρώση ψωμί και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160°C.
Ψήνουμε για 45 λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο προς το τέλος του χρόνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου