Λαζάνια Μελιτζάνας

          ΥΛΙΚΑ 
2 μελιτζάνες 
1/2 φλ.τσ.τριμμένη φρυγανιά
σκόρδο σε σκόνη 
κρεμμύδι σε σκόνη 
πάπρικα , αλάτι,  κόκκινο πιπέρι 
1/3 φλ. τσ.τριμμένο vegan τυρί 
λίγη vegan μοτσαρέλα 
5-6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες 
2 φέτες κίτρινο vegan τυρί
         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα για ψωμί. 
Κόψτε τις μελιτζάνες σε πάρα πολύ λεπτές φέτες. 
Σε ένα πιάτο ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά με το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα και αλάτι. 
Βουτάτε μέσα τις φέτες μελιτζάνες και απλώνετε τις στον πάτο της φόρμας. 
Συνεχίστε με λίγη μοτσαρέλα. Προσθέστε μια στρώση μανιτάρια και έπειτα τριμμένο τυρί. Άλλη μια στρώση μελιτζάνες και από πάνω φέτες τυριού κομμένες σε λωρίδες. Προσθέστε μανιτάρια και τριμμένο τυρί από πάνω. 
Τελειώστε με μελιτζάνες, ρίξτε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά που περίσσεψε. 
Ρίξτε λίγο κόκκινο πιπέρι από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. 
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε τα λαζάνια σας να σταθούν για 10 λεπτά πριν τα κόψετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου