κολοκύθια, αυγά, σκληρό τυρί, αλεύρι, φρυγανιά και ρίγανη ή ξηρά βότανα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεκινάω με το να κόψω τα κολοκύθια μου σε μπαστουνάκια. Κόβω πρώτα το καθένα σε τρία βαρελάκια και μετά το καθένα στα τέσσερα και μετά στη μέση. Μπορείτε να τα κόψετε φυσικά όπως θέλετε, το μόνο που προτείνω είναι να μην είναι πολύ χοντρές οι φέτες γιατί δε θα βγουν πολύ τραγανιστά.
Σε ένα πλατύ πιάτο, ανακατεύω τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί και τη ρίγανη και το αφήνω στην άκρη. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε λίγο αλάτι και πιπέρι . Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω τα 2 αυγά και τώρα όλα είναι έτοιμα για το επόμενο στάδιο.
Τώρα ήρθε η ώρα για να πανάρουμε τα μπαστουνάκια από κολοκύθι. Η διαδικασία είναι απλη:: αλεύρι,αυγό,μείγμα αποφρυγανια Αρχικά πανάρουμε το μπαστουνάκι με αλεύρι από όλες τις πλευρές και το τηνάζω καλά να φύγει το πολύ πολύ.
Στη συνέχεια το βουτάμε στο αυγό μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές. Χρησιμοποιουμε μια δαγκάνα για να βουτύξουμε το κάθε κολοκυθάκι στο αυγό διαφορετικά τα δάχτυλά μας θα γεμίσουν με αυγό και αλεύρι και θα πρέπει να τα πλένουμε κάθε τρεις και λίγο.
Τέλος, τα πανάρουμε με το μείγμα από τη φρυγανιά & το τυρί φροντίζοντας να το καλύψω καλά από όλες τις πλευρές.Τοποθετώ τα μπαστουνάκια από κολοκύθι σε ένα λεπτό ταψί όπου έχουμε βάλει μια λαδοκολλα επανω.
Αφήστε κάποιο κενό ανάμεσα στα κολοκυθάκια, γύρω στα ένα-δύο δάχτυλα για να αερίζονται καλά και να γίνουν πιο τραγανά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου