Φούσιλι με φακές

        ΥΛΙΚΑ 
   4 μερίδες 
1 πακέτο φουσίλι (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας)
300 γρ. μοσχαρίσιο  κιμά 
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-1/2 φλ.τσ.. βρασμένες φακές
1 καρότο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
1/2 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ.γλυκου βασιλικό ξερό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε 
το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο. 
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτετε τις φακές, τον κιμά, τον κόλιανδρο και τον βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και το νερό και αφήνετε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. 
Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο παραπάνω νερό.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κιμά και απολαμβάνετε.
        Tip1: 
Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό με ελάχιστο αλατάκι και τις σουρώνετε πολύ καλά πριν τις χρησιμοποιήσετε. 
Μπορείτε να τις έχετε έτοιμες και από προηγούμενη μέρα.
        Tip2: 
Μπορείτε να αυξομειώσετε την ποσότητα από τις φακές, ανάλογα με το πόσο δεκτικοί στα όσπρια είναι όσοι θα φάνε το πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου