2 αυγά
1/2 κουπα ζάχαρη
1/2 κουπα χαρουπάλευρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/3 λάδι
1/2 κούπα λευκό αλεύρι
1/2 κούπα σιμιγδάλι
1/2 κούπα ζεστό νερό
1 αχλάδια
1.κουτ.γλ.Καστανή ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα
1/3 λάδι
1/2 κούπα λευκό αλεύρι
1/2 κούπα σιμιγδάλι
1/2 κούπα ζεστό νερό
1 αχλάδια
1.κουτ.γλ.Καστανή ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τα αυγά χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη και το χαρουπάλευρο. Αμέσως μετά ρίχνω το μπέικιν πάουντερ, κάνει το μείγμα
αέρινο και εύκολο να δουλευτει, προσθέτω το λάδι, το άσπρο αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Η ζύμη είναι βαριά και πυκνή. Τώρα ήρθε η ώρα για το ζεστό νερό. Ριχνω στη ζύμη και ανακατεύω καλά.
Το αδειάζω σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ 20/35 και στρώνω από πάνω φέτες αχλαδιού.
Τα πασπαλίζω με μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει καλά.
Το έτοιμο κέικ μπορεί να πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη
αέρινο και εύκολο να δουλευτει, προσθέτω το λάδι, το άσπρο αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Η ζύμη είναι βαριά και πυκνή. Τώρα ήρθε η ώρα για το ζεστό νερό. Ριχνω στη ζύμη και ανακατεύω καλά.
Το αδειάζω σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ 20/35 και στρώνω από πάνω φέτες αχλαδιού.
Τα πασπαλίζω με μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει καλά.
Το έτοιμο κέικ μπορεί να πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου