Λαγό στιφαδο

        ΥΛΙΚΑ
1 λαγό μικρό καθαρισμένο περίπου 1 κιλο 
7-8 κρεμμύδια μέτρια καθαρισμένα
1 κούπα ελαιόλαδο
2-3 ντομάτες τριμμένες
3 καρότα χοντροκομμένα
2 κ.σ. θυμάρι
    Για την μαρινάδα:
1 μπουκάλι κόκκινο κρασι
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε τον λαγό σε περίπου 8 κομμάτια. 
Τον βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με όλα τα υλικά της μαρινάδας για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο.
Όση ώρα μαρινάρεται ο λαγός, κόβουμε χοντροκομμένα τα κρεμμύδια.
Όταν βγάλουμε τον λαγό από το ψυγείο κρατάμε την μαρινάδα και σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια του λαγού με το θυμάρι. Συμπληρώνουμε την μαρινάδα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2,5 ώρες συνολικά με κλειστό καπάκι. Δεν χρειάζεται καθόλου νερό, το κρασί είναι αρκετό. Μετά την πρώτη ώρα βάζουμε τα κρεμμύδια, τις τριμμένες ντομάτες και τα καρότα 
    καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου