ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου (σε κομμάτια) πολύ καλά ξαρμυρισμένο,
1 κουτί μπύρα,
½ κιλό αλεύρι,
1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ,
1κ.γλ. μουστάρδα,
3κ.σ. ελαιόλαδο,
πιπέρι, νερό (προαιρετικά), λαδόκολλα,
μαϊντανό και λεμόνι (προαιρετικά για το σερβίρισμα), και αλάτι μόνο αν χρησιμοποιήσετε ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο κατάψυξης.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 190-200 βαθμούς. Σε μεγάλο μπολ ή λεκανάκι βάζουμε σχεδόν όλο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε με τη σειρά ελαιόλαδο, ένα κουτάκι (330ml) μπύρα, μουστάρδα, πιπέρι και αναμιγνύουμε. Αν είναι πολύ πηχτό το μίγμα προσθέτουμε λίγη ακόμα μπύρα ή νερό. Αν είναι «νερουλό» προσθέτουμε από το αλεύρι που έχουμε αφήσει στο πλάι. Μετά το καλό ανακάτεμα αφήνουμε 5 λεπτά να δέσει το κουρκούτι. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί. Βουτάμε ένα–ένα τα κομμάτια στο κουρκούτι. Θέλουμε να έχουν αρκετή ποσότητα πάνω τους αλλά να μην «τρέχει». Απλώνουμε τα κομμάτια στο ταψί, ψήνουμε (χωρίς να τα γυρίσουμε) για 10–20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου