ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη πατάτας
500 γρ. πατάτες
120 γρ. αλεύρι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο αλάτι
3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
για τη γέμιση
5 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ ή γκούντα
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις φλούδες από
τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι,
το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
Παίρνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
Τοποθετείτε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνετε
με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού.
Στρώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.
Παίρνετε την άλλη μισή ζύμη, την τοποθετείτε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί, πιέζετε με τα χέρια σας, ώστε να κλειστεί καλά το τυρί και το ζαμπόν.
Τοποθετείτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου