Προετοιμασία 5 λεπτά
Ψήσιμο 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο παντζάρι βρασμένο
150 γρ νιφάδες βρώμη
45 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο
2 κ.σ. σπόρους chia
2 κ.σ. ηλιόσπορους
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
½ κ.σ. ρίγανη
350 γραμμάρια φέτα
1/3 φλ.τσαγιού φουντούκια
σουσάμι προαιρετικά για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190° στον αέρα.
Σε ένα multi χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει σαν αλεύρι και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε στο multi το παντζάρι μαζί με το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν πουρές.
Ενώ στο μπολ με τη βρώμη προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο, τους σπόρους chia, το λιναρόσπορο, τα φουντούκια την φέτα τους ηλιόσπορους, τη ρίγανη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε και το παντζάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη μια μπάλα που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι και απλώνουμε πολύ με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα κράκερ μας.
Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και αν δεν το έχουμε χαράξει το σπάμε με το χέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου