½ κιλο αναμεικτα θαλασσινα(μυδια,καλαμαρι,καβουρι,κ.λ.π.)
400 γρ.ρυζι για ριζοτο
1 ξερο κρεμυδι ψιλοκομμενο
2 φρεσκα κρεμυδακια ψιλοκομμενα.
1πιπερια πρασινη ψιλοκομμενη
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
1 ποτηρακι λευκο κρασι
Αλάτι- πιπέρι
1 κ.σ. ανηθο ψιλοκομμενο
1κ.γ.μουσταρδα
Λιγο ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα τηγανι ζεσταινετε το ελαιόλαδο και σοταρετε σε δυνατη φωτια τα θαλασσινα για 2΄-3΄λεπτα.Προσθετετε στο τηγανι τα κρεμυδια την πιπερια
και το σκόρδο (χαμηλωνετε τη φωτια)και αφηνετε μεχρι να μαραθουν.΄Σβηνετε΄με το κρασι και αφηνετε μεχρι να εξατμιστει το αλκοολ.προσθετετε τη μουσταρδα και ανακατευετε.Ριχνετε στο τηγανι και το ρυζι και το σοταρετε για λιγο με τα θαλασσινα.Αλατοπιπερωνετε και προσθετετε σιγα-σιγα ζεστο νερο όταν χρειαζετε μεχρι το ρυζι να ειναι ετοιμο 18΄με 20΄λεπτα περιπου.
Λιγο πριν το κατεβασετε προσθεστε στο φαγητο τον ψιλοκομμενο ανηθο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου