ΥΛΙΚΑ
1½ κιλό χοιρινό σε μερίδες
2 κιλά σέλινο
2 καρότα τριμμένα
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
Πιπέρι, αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το λεμονάτο χοιρινό με σέλινο και πατατες στην κατσαρόλα, ροδίζουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, ώσπου να κάνει ελαφριά κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν για 2΄λεπτα.
Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 1΄-2΄ να γυαλίσουν. Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για μιση ωρα, μέχρι να μισομαλακώσει.
Αφού βράσει το χοιρινό κρέας προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν. Απλώς κουνάμε πότε πότε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια.
Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια
Αφού βράσει το χοιρινό κρέας προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν. Απλώς κουνάμε πότε πότε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια.
Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια
Καλή σας ορεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου