μακαρονοσαλατα με τόνο και ρεβυθια

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να γίνει διάφανο για 5 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα, τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους .
Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον τόνο που τον διαλύουμε με πιρούνι, το λάδι του και τα ρεβύθια. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου