ΥΛΙΚΑ
5 πατάτες με τη φλούδα, καλά πλυμένες
1/2 κρασοπότηρο λάδι
1/2 κρασοπότηρο χυμός λεμονιού πιπέρι
3 - 4 κ.σ. λευκός ταραμά
4 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Τις βάζουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή με ένα λεπτό μαχαίρι - είναι έτοιμες όταν τις διαπερνά με ευκολία. Τις σουρώνουμε και, όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορέσουμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πρες πουρέ ή στο μύλο λαχανικών. Μπορούμε να τις λιώσουμε με το πιρούνι - έτσι ο πουρές θα είναι πιο... χοντρολιωμένος (με κομμάτια). Ενώνουμε τον πουρέ όσο είναι ζεστός με το λάδι, το πιπέρι και τον άνηθο. Σε ένα μπολ βάζουμε τον ταραμά, το χυμό λεμονιού και 100 γρ. χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά (προτιμότερο με σύρμα για να μη μείνουν σβόλοι) μέχρι να διαλυθεί ο ταραμάς. Ενώνουμε τον πουρέ με το μείγμα του ταραμά ανακατεύοντας καλά. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερο ταραμά (διαλυμένο σε λίγο νερό και χυμό λεμονιού).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου