ΥΛΙΚΑ
300 γρ. δαμάσκηνα
150 ml καυτό νερό
30 ml κονιάκ
80 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα
2 κ.γλυκου κανέλα
6 φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παιρνουμε τα μισά δαμάσκηνα και τα βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων.
Τα περιχύνουμε με το καυτό νερό και τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν.
Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα,
τη ζάχαρη, την κανέλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Τα υπόλοιπα δαμάσκηνα τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε να ενωθούν
καλά τα υλικά.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και τοποθετούμε τα τρία φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, λαδώνοντάς τα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα
3 φύλλα, λαδώνοντάς τα καλά. Κλείνουμε το γείσο της πίτας και το λαδώνουμε και αυτό. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε τη δαμασκηνόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 45-50 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου