Κανελόνια με σπανάκι και τυριά

           ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμενο
1 κολοκύθι τριμμένο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό ανθότυρο ή φετα
150 γρμ. ροκφόρ
300 γρμ. πεκορινο τριμμένο
Πιπέρι
2 χαρτινες συσκευασίες των 500 γρμ. ντομάτα συμπυκνωμένη
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουτιά κανελόνια
1 μικρο γάλα εβαπορε     
         ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια,το κολοκύθι και το σπανάκι και τα μαραινουμε.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και χοντρό τριμμένα το ροκφόρ, το ανθότυρο προσθέτουμε και το πιπέρι και λίγο πεκορινο
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαραινουμε τα ξερά κρεμμύδια.Τοτε προσθέτουμε τους ντοματοχυμους Πήζει λίγο ακόμη και προσθέτουμε αλατοπιπερο
Στο ταψί του φούρνου βάζουμε την μισή σάλτσα ντομάτας
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα από το σπανάκι και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας
Από πάνω ρίχνουμε το γάλα και μετά το υπόλοιπο πεκορινο
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς το πρώτο τέταρτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλο ένα δεκάλεπτο χωρίς        
Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου