ΥΛΙΚΑ
80 γρ. ελαιόλαδο
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3-4 πράσα
200 γρ. ρύζι, γλασέ
1-1,2 λίτρο νερό
αλάτι, πιπερι
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε μια κατσαρολα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Κόβουμε τα πράσα σε μικρές ροδέλες τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται το πράσο.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.ριχνιυμε και το καροτο.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε μαζί με το μείγμα πράσου - κρεμμυδιού για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει σκεπασμένο με καπάκι
για 15 λεπτά.
Μετά από 15 λεπτά το ρύζι θα έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε, ξανασκεπάζοντας για τα τελευταία 4-5 λεπτά
Ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει
το ρύζι.
Αφαιρούμε το φαγητό από
τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και το κρεμμυδάκι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σκεπάζουμε για τουλάχιστον 15-20 λεπτά.
Αν το ρύζι ακόμα κρατάει αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά στη φωτιά και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμα λίγο νερό.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα,
την οξύτητα και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου