ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
220-230 gr ζάχαρη
125 ml ελαιόλαδο
150 gr ώριμες μπανάνες ζυγισμένες καθαρισμένες
220 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 gr καρύδα και 2-3 κ.σ. για την επικάλυψη
½ κουταλάκι (2,5 ml) σόδα
1 κουταλάκι (5 ml) μπέικιν
1-2 κ.γλ.σιρόπι από γλυκό κουταλιού ή μέλι
Προαιρετικά,
50 gr φρουί γλασέ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανάβουμε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς (αντιστάσεις). Βάζουμε στο δοχείο του multi τα αυγά, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα αναμειγνύουμε ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Προσθέτουμε και τις μπανάνες και τα αλέθουμε όλα μαζί. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την καρύδα, τη σόδα και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα από το multi και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν
Αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή φόρμα ψησίματος (λαδωμένο και αλευρωμένο ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος).σε φόρμα με διάμετρο 24cm. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά περίπου,
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα και το βαζουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου