Ρεγγοσαλάτα Καπνιστή (εποχιακο)

              ΥΛΙΚΑ
αυγα από  αυγωμένη καπνιστή ρέγγα (120 γρ περίπου)
½ μικρό κρεμμύδι
Χυμός από 1,5 ζουμερό λεμόνι (όσο σηκώσει
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1 φλιτζάνι (2 χούφτες περίπου) μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στραγγισμένο
80 γρ ηλιέλαιο
80 γρ ελαιόλαδο
πιπέρι
         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βγάζω προσεκτικά τα αβγά της ρέγγας από το ψάρι ανοίγοντας την κοιλιά με ένα μαχαίρι. 
Τα βάζω στο μπλέντερ μαζί 
με το κρεμμύδι, τον φλοιό λεμονιού και 1 κσ χυμό λεμονιού. Αλέθω καλά μέχρι 
να σχηματιστεί ένας πολτός.
Κατόπιν, προσθέτω το λάδι και το στραγγισμένο ψωμί σε 2 φάσεις, αρκετό από το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Δοκιμάζω την γεύση κι αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα χυμό λεμονιού, λάδι αλλά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν η ρεγγοσαλάτα είναι εντάξει στην γεύση αλλά δείχνει πολύ σφιχτή μπορώ να την αραιώσω με λίγο νερό, ενώ αν είναι υδαρής, μπορώ να προσθέσω λίγο τριμμένη φρυγανιά για 
να δέσει και ν’ αποκτήσει υφή. Τέλος, μπορώ να γαρνίρω την ρεγγοσαλάτα με κομματάκια καθαρισμένης από κόκκαλα ρέγγας αλλά και με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο που της πάει. Φυλάω τη ρεγγοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 βδομάδα σε σκεπασμένο δοχείο για απόλαυση διαρκείας… 
Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου