ΥΛΙΚΑ
1 χταποδι
2- 3 σκελίδες σκορδο
1 ποτήρι από το νερό που θα βγάλει το χταπόδι βράζοντας
1 ποτήρι κόκκινο κρασι
1 λεμόνι,τον χυμό του
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλεύρι,πιπερι
μαϊντανό ψιλοκομμενο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το καθαρισμένο χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, σε μέτρια φωτιά, να μαγειρευτεί τόσο ώστε να είναι σχεδόν τελείως έτοιμο. Προσέχω να μείνει λίγο νερό στην κατσαρόλα γιατί θα το χρειαστώ μετά για το τηγάνι.
Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, χωρίζω τα πλοκάμια του (αν είναι μεγάλο τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια), τα βάζω σε μια σακούλα με αλεύρι και τα κουνάω ν' αλευρωθούν καλά.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνω το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια. Προσθέτω τα αλευρωμένα πλοκάμια, τ' αφήνω να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και τα γυρίζω να τηγανιστούν και από την άλλη. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω το νερό του χταποδιού. Τα αφήνω να πάρουν βράση και ν' αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Την τελευταία στιγμή προσθέτω το χυμό του λεμονιού, κουνάω μια-δυο φορές το τηγάνι και το βγάζω από τη φωτιά. Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνω το πιπέρι στη διάθεση του καθενός.
Αλάτι, κατά τη γνώμη μου, το χταπόδι δεν το χρειάζεται
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου