Για τη σαλάτα
1 φλ.τσ. κινόα βρασμένη
400 γρ. Ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς, βρασμένα, και καλά στραγγισμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές λοξές φέτες
1 μέτρια πιπεριά κόκκινη, σε μικρούς κύβους
200 γρ. φασολάκια στρογγυλά βρασμένα, και καλά στραγγισμένα
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα σε τρίμματα για το σερβίρισμα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το χούμους παντζαριού
½ κούπα παντζάρια ψητά ή βρασμένα
½ κούπα Ρεβίθια βρασμένα
4 κ.σ. φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3-4 κουτ. σούπας ταχίνι
¼ κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό (ίσως και περισσότερο, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή ρευστότητα)
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε τα ρεβίθια αποβραδίς, τα βράζετε να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το χούμους: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και πολτοποιείτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα: Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ την κινόα, τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά αλλά απαλά.
Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στα φασολάκια, τα αλατίζετε και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Από πάνω ρίχνετε τη σαλάτα, σκορπάτε τα ντοματίνια, τη φέτα, περιχύνουμε με σάλτσα χούμους, πασπαλίζετε με λίγα φουντούκια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου