ΥΛΙΚΑ
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μέτρια, στήθη κοτόπουλου φιλέτο, κομμένα σε κύβους
αλάτι, πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 ½ φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
2 ½ φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. πέννες
2 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα
2 φλ.τσ. τριμμένη μοτσαρέλα
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα κυβάκια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν τα κυβάκια απ” όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε το ζωμό κότας, τη κρέμα γάλακτος και τις πέννες, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε για 20-25 λ περίπου. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας, αφήνετε τη κατσαρόλα πάνω στο σβηστό μάτι, προσθέτετε 1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένης παρμεζάνας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί.
Λαδώνετε με τις 3 υπόλοιπες κ.σ. ελαιόλαδο ένα πυρέξ 22×33 εκ. και στρώνετε στη βάση του το μισό μείγμα πέννες-κοτόπουλου. Από πάνω πασπαλίζετε ισομερώς, σε όλη την επιφάνεια, το 1 φλ. τσαγιού τριμμένης μοτσαρέλας.
Στρώνετε ομοιόμορφα από πάνω το υπόλοιπο μισό μείγμα πέννες-κοτόπουλου και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1 φλ. τριμμένης μοτσαρέλας και τέλος με το υπόλοιπο ½ φλ. τσαγιού τριμμένης παρμεζάνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου