Μηλοκαρυδόπιτα

         ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1,1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι 
1 μπέικιν
5  αυγά
1 βανίλια
2 κ.γλυκου κανέλα
1/2 κ.γλ.γαρύφαλλο (προαιρετικά)
4 μεγάλα μήλα λεπτοκομμένα
1 σφηνάκι (2 κ.σ. περίπου) ότι λικέρ θέλετε
100 gr. Granberries
1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
        ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά, για να οργανωθούμε καλύτερα, και ανοίγουμε τον φούρνο στους 170ο για προθέρμανση
Αρχίζουμε με λάδι και ζάχαρη,κανέλα και γαρύφαλλο, χωρίς μίξερ, με τον αυγοδαρτη.
Αφού ομοιογενοποιηθουν, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά.
Ανακατεβουμε καλά, και συνεχίζουμε σιγά σιγά με αλεύρι, μπέικιν και ποτό,και αλλάζουμε τον αυγοδαρτη 
με σπάτουλα.
Τα δουλεύουμε λίγο ακόμη ρίχνουμε και την βανίλια και όταν έχουν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, (σχετικά σφιχτός χυλός,) ρίχνουμε τα κομμένα μήλα που τα έχουμε πασπαλισει με λίγο ζάχαρη και κανέλα από τα μετρημένα. 
(Οχι έξτρα)
Με την σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, και προσθέτουμε τελος καρύδια και granberries
Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε, και αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι που έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα στον πάτο!
Το βάζουμε στον φούρνο για περίπου μία ώρα, και όταν το δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα βγαίνει λίγο υγρή, λόγω των μήλων. Οπωσδήποτε το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου