Δροσιστικό γλυκό με κρέμα γιαούρτι – λεμόνι

           ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
το ξύσμα και το χυμό από 2 λεμόνια (το ξύσμα μπορεί να είναι και λίγο παραπάνω, 
αν σας αρέσει πιο ξινό)
1 πακέτο μπισκότα μιράντα
          ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα κάνουμε σκόνη. 
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι με το ζαχαρούχο, το ξύσμα και το χυμό. 
Δοκιμάζουμε και , αν θέλουμε, προσθέτουμε κι άλλο ξύσμα λεμονιού, αλλά όχι άλλο χυμό, γιατί θα αραιώσει πολύ. Αφήνουμε την κρέμα για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Βάζουμε τα μισά μπισκότα στη βάση ενός μεγάλου μπωλ σερβιρίσματος ή τα μοιράζουμε σε ατομικά σκεύη. 
Κάνουμε το ίδιο με την μισή κρέμα, και επαναλαμβάνουμε
άλλη μία στρώση μπισκότο και μετά πάλι κρέμας. 
Στολίζουμε με λίγο ξύσμα
λεμονιού ή λίγο τριμένο μπισκότο, ή χρωματιστή τρούφα. 
Αφήνουμε το γλυκό στο
ψυγείο μερικές ώρες πριν 
το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου