Τυρόπιτα με δύο τυριά και κολοκυθα

          ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
500 γρ, κολοκύθα ( στημένο )
350 γρ, φέτα
350 γρ, κασέρι
30 γρ, τραχανά
4 αυγά 
1 ξερό κρεμμύδι 
5 φρέσκα κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασιού δυσμο
1 ποτήρι κρασιού άνηθο
1 ποτήρι κρασιού μαϊντανό 
4 κουτ. σούπας αιλεολαδο
Αλάτι,πιπέρι
2 φύλλα σφολιατα
          ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα στο τρίφτη, την αλατιζετε και την αφήνετε για μισή ώρα για να φύγουν τα υγρά της. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαριζετε μαζί με ένα σκόρδο ακαθάριστο ίσα ίσα για να πάρει αρωμα.  
Ύστερα ετοιμάζουμε την γέμιση,
βάζουμε σε ένα μπολ την κολοκύθα,τη φετα, 
Φρέσκο κρεμμύδι, αυγά, το τσιγαρισμενο κρεμμυδι αφαιρώντας το σκόρδο ,δυσμο, μαϊντανό, ανηθο, τραχανα,ελαιόλαδο, αλατι, πιπερι. Τα ανακατεύετε πολύ καλα. Κόβουμε το κασέρι σε μπαστουνακια, Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο το λαδωνουμε και βάζουμε μέσα τη γέμιση από πάνω στρώνουμε το κασερι, και ύστερα βάζουμε και το άλλο φυλλο το λαδωνουμε και το χαραζουμε,ύστερα το βάζουμε στο φούρνο και το ψηνουμε περίπου για μια ώρα μέχρι να πάρει χρωμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου